• Enklare, säkrare och bekvämare båtliv sedan 1954
  • Snabba leveranser
  • 30 dagars öppet köp

Benns Segling & Båttillbehör - sedan 1954

När Bengt Skoglund 1954 startade Benns Industri & Skeppsmateriel var han en av pionjärerna i den moderna båtbranschen. Han började blygsamt i en liten källare på Söder. Det var trångt, hyllorna dignade under alla hundratals båttillbehör och kunderna fick tas emot över disk innanför källardörren.

I ett garage några kvarter därifrån, nere på Bergsundstrand, startade Bengt på 60-talet egen riggtillverkning; Benns var bland de första i landet att bygga master i nya materialet aluminium.

På Benns kunde Stockholms båtfolk hitta all den utrustning och de speciella tillbehör som behövdes till båten. Man kunde till och med köpa en hel rigg! Och inte minst, hos Benns fanns det kunniga personer att prata båt med. Den traditionen har levt vidare in på 2000-talet.

Efter Bengt tog andra generationen Skoglund över Benns, syskonen Per och Pia. Syskonen drev Benns med samma målsättning som när pappa Bengt satte igång för ett drygt halvsekel sedan; Full service till båtfolket. År 1997 flyttade Benns till stora fräscha lokaler i Saltsjö-Boo, där du hittar Stockholmsbutiken än idag.

Sedan 2016 ägs Benns av Erlandsons Brygga, men butiken drivs i samma anda som tidigare. Benns butik innehåller allt som båtägaren behöver, och i mast- och riggverkstan tillverkar vi fortfarande egna master och kompletta riggar. Hos Benns har vi ett samlat kunnande som gör oss unika i båtbranschen.

I samband med att Erlandsons Brygga köpte Benns öppnades även en ny Bennsbutik i Sisjön, Göteborg. Butiken har komplett riggverkstad och stort sortiment med seglingstillbehör.

I våra butiker kan du alltid räkna med personliga service. Pröva oss - välkommen in!Vision
Vi ska vara ledande inom marin livsstil.

Affärsidé
Vi ska hjälpa kunderna till ett enklare, säkrare och bekvämare båtliv.

 

Butiker

Idag har Benns två butiker, en i Saltsjö-Boo i Stockholm, och en i Sisjön i Göteborg. I våra butiker hittar du det mesta som rör båtlivet. Allt från Windex till ankare, till kläder och avlastare. Vi försöker helt enkelt täcka hela båtlivets olika delar!

Det som skiljer oss från andra båttillbehörshandlare på marknaden är att vi har ett brett sortiment av seglingstillbehör. Med över femtio års erfarenhet i båtbranschen vågar vi påstå att vi har det mesta du kan tänkas behöva till din båt, dig själv och din besättning.